Home

Sunday, January 16, 2011

Мъже с вратовръзки

Все по-често забелязвам, че мъжете са се отказали от вратовръзките в ежедневния си гардероб. Предпочитат да ходят с риза, сако и дънки, но не и да си сложат аксесоар.
Според мен причините са в това, че просто не "виждат" как една вратовръзка би отворила облеклото им. Освен това силния пол винаги е бил по-консервативен в опитите си по отнощение на външния вид. Замислете се само колко време им отне да се научат да ползват кремове и почистващи маски :)
За тези които смятат, че вратовръзката е запазена марка на абитуриенския и бизнес костюма, няма да успея да намеря сериозни аргументи. На тах може да им помогнат снимките, които взех назаем от един от любимите си блогове обаче http://streetfsn.blogspot.com/.
Докато го разглеждах, реших да дам малко смелост на тези, които са готови да експериментират.

Замислих се, че вратовръзките са толкова шик, че може би заради отказа на мъжете да се показват с тях, все по-често забелязвам жени, които са им отмъкнали и тази дреха от гардероба им. Така нищо чудно след шотланската пола, мъжете да се разделят и с връзките си, ако продължават да ги бойкотират. И след 50 години например, никой да не помни, че те са били измислени за силния пол :)



No comments:

Post a Comment