Home

Sunday, January 2, 2011

The Tourist

Ако сте решили да прекарате неделния си следобед на кино, ето един филм, който ви препоръчвам да НЕ гледате. Новото творение на Анджелина и Джони Деп е фантастична боза, която ще ви разочарова откъм игра и по-важното ще ви отврати от оригинала.
Филмът е пошъл опит за римейк на френската лента "Антъни Цимър" и смело мога да заявя, че граничи с пародията. Слаб сценарий, лоша режисура и още по-отвратителна игра на две от светилата на Холивуд! Направо наивна работа, но пък подплатена със солиден бюджет.
Безвкусицата се допълва и от факта, че Деп сякаш вече втори пореден път не може да излезе от ролята си на капитан Джак Спароу и направо съсипва иначе добрата идея във френския филм. Особено, когато се тътри по покривите на сградите във Венеция.
Между другото чух, че за това си участие Деп е номиниран за The Best Leading Actor 2011 от Филмовата Академия. Ако това се окаже вярно, то за пореден път американските критици ще ме изненадат... неприятно.
Единственото, което сякаш спасява филма от тоталния крах, е красотата на Джоли. Тя наистина е фантастично хубава и още по-фантастично облечена. Носи уникални велурени ръкавици, които не бих свалила от ръцете си, ако имах.

Дори Анджелина обаче, не може да се престори достатъчно убедително, че има някакви чувства към Деп. Липсва типичният й блясък в очите - този който гледахме в "Мистър и Мисис Смит". Човек направо ще я съжали, когато се целува с Джони!
Ако все пак решите да се проявите търпении и намерите "Туристът" за приятен, съветвам ви да изгледате и френския вариант от 2005 г. Всъщност втория горещо ви го препоръчвам.

No comments:

Post a Comment