Home

Sunday, July 27, 2014

Шоколадова SPA маска


Напълно вярвам в домашната красота! Обожавам, когато някой се грижи за тялото ми, но има дни, в които най-много обичам да седя по пижама и да си правя различни процедури.

Последната ми хрумка бе да комбинирам любимата SPA терапия с шоколад в напълно удобна за забъркване у дома маска. Резултатът много ми хареса – мека, нежна кожа с прекрасен аромат. Маската става за цялото тяло, особено, ако я смесите с някое любимо масло… Но това следващия път.

За кого е подходяща?

Съставките, на които се спрях, са най-подходящи за всеки вид кожа. За суха и повяхнала е желателно да добавите 1 ч.л. любимо масло и да оставите по-дълго върху лицето си. Ако кожата ви има нужда от допълнително съживяване (след парти, например), може да добавите и 1 ч.л. розова вода.



Нужни продукти за 50 гр. маска за лице:

10 г. сурово какао
Везничка
Хаванче или мелничка

Всички продукти се измерват на везничката и се изсипват в хаван или най-добре в мелачка. Бъркат се, докато се получи хомогенна смес. Слага се в чиста кутийка и се държат на сухо място.


Как се използва?

½ ч.л. се изсипва в малко вода и се приготвя  гъста каша. Поставя се на тънък слой върху лицето и се повтаря на местата, където започне да изсъхва най-бързо. След 5-10 минути се измива внимателно и кожата се подсушава. Освежава се с тампон, попит в розова вода.


No comments:

Post a Comment