Home

Tuesday, July 29, 2014

Естествено избелване за зъбите



Всеки мечтае за перлена усмивка, но не всеки е готов да премине през химическо избелване на зъбите. Точно за този случай има няколко напълно естествени начина, за поддържане на красиви и бели зъби, които не струват скъпо и не увреждат тялото ни.

1. Кора от банан
Как:
Обелете 1 банан и натъркайте зъбите с вътрешната част на кората за 1-2 минути. Изплакнете с вода. Повтаряйте процедурата всяка сутрин в продължение на 2 седмици.

Ефект:
Малко известен факт е, че бананът може да избели зъбите напълно безопасно. За разлика от цитрусовите плодове и абразивните продукти за избелване, той е съвсем нежен към емайла на зъбите. В банановата кора се съдържат много минерали като калий, магнезий и манган.

2. Сода
Как:
Потопете четка за зъби в сода бикарбонат и натъркайте за 30 секунди зъбите. Изплакнете. Повтаряйте сутрин и вечер в продължение на 2 седмици.

Ефект:
Содата има абразивни характеристики и е възможно да предизвика неудобство на хора с деликатни венци и с проблеми със зъбния емайл. За такива случаи се препоръчва някой от другите методи за избелване.

3. Студено пресовано кокосово масло
Как:
Малко количество масло се взима в устата и се оставя да се разтопи от топлината на тялото. Когато се втечни се започва енергично жабурене, което трябва да продължи 10- 15 минути. Останалото масло се изплюва, а езикът се изчетква старателно. Процедурата се повратя всяка сутрин в продължение на 14 дни.

Ефект:
Плюсът на жабуренето с кокосово масло не е само в избелването на зъбите, но и с изчистването на слюнчените жлези. В процеса се привличат и отстраняват бактерии, токсини и паразити, които живеят в устата или лимфната ни система, отстраняват се задръствания и слуз от гърлото, освобождават се синусите.

4. Активен въглен
Как:
Една таблетка активен въглен се натрошава с лъжица и се добавя капка вода. Получава се паста, която се слага на четката за зъби и нежно се масажира около 2 минути. След това се изплаква внимателно и се повтаря. Процедурата е безвредна и може да се прави всяка сутрин в продължение на 14 дни.

Ефект:

Ефектът е почти мигновен. Това се дължи на силните абсорбиращи свойства на активния въглен, “улавящ” замърсителите, които променят цвета на зъбния емайл.

No comments:

Post a Comment