Home

Thursday, September 11, 2014

Бърз минерален руж за свежи скули



Приготвянето на минерална козметика у дома не е мисията невъзможна. Днес ще ви разкрия една бърза, лесна и изпитана рецепта за руж, с която да постигнете зашеметяващ резултат.

Тайната е в това, предварително да определите цвета си според сезона – повече в тази статия. След това изберете 3, 4 или повече пигменти мика, които да комбинирате, за да постигнете вашия цвят. Имайте предвид, че колкото по-тъмен цвят искате толкова повече мика ви трябва за него.

Друг важен момент в приготвянето на минералния руж е цинковият оксид. Внимателно разучете кожата си. Ако тя е много суха или чувствителна, пропуснете тази съставка или я намалете драстично. Цинковият оксид е прах, който изсушава кожата и може да я повреди, ако не е правилно дозиран.



Нужни продукти:

3-4 г. мика по избор

Инструменти:

Лъжичка
Хаван или кафемелачка, която използвате само за пудри и грим
Маска

Пригответе внимателно терена, на който ще работите. Праховете са летливи и е желателно да сте облечени с домашни дрехи. Задължително носете маска и не я сваляйте през цялото време.
Измерете внимателно белите прахове: фин бял каолин, магнезиев стеарат, цинков оксид, титаниев диоксид. Смесете ги добре в хаван или мелничка. Имайте предвид, че най-добре те се премесват в ел. мелничка, когато всички частички се разбъркват добре. Белите прахове са нашата основа за руж.  Към тях ще прибавим миката, за да получим желания цвят.

Специално за блога разработих две универсални рецепти. Първата е в розовата гама и създава свежо излъчване на скулите и бузите. Препоръчвам я силно за блондинки и дами с бледа кожа. Нанася се нежно с четка по най-изпъкналата част на бузите. За по-драматичен ефект е желателно да се увеличи малко количеството мика. Втората е в прасковената гама, за леко докосване на скулите. Тя е подходяща за дами със светла и златиста кожа с всякакъв цвят на косата и очите.



Рецепта за руж „Пустинна роза”
7 г. бяла минерална основа

Всички прахове се смесват и разбиват в електрическа мелчничка или хаванче. Тествайте интензивността на цвета. За да го засилите, добавете още мика Toffeelicious.



Рецепта за руж „Свежа праскова”

7 г. бяла минерална основа

Всички прахове се смесват и разбиват в електрическа мелчничка или хаванче. Тествайте интензивността на цвета. За да го засилите, добавете още мика Firecracker.

Пазете приготвения руж в чиста кутийка. Нанасяйте го само на суха кожа със суха четка. В никакъв случай не го мокрете или смесвайте с крем. Той не съдържа консервант и ако в кутийката попадне влага или друг продукт може да се развали. Ако спазвате всички тези насоки може да се радвате на своя минерален руж повече от 2 години.


Комбинирането на цветове и уцелването на точната консистенция при пудрите е наука, която отнема години и стотици опити. Тези две бързи рецепти обаче могат да бъдат началото на вашата домашна работилница за минерален грим. Ще се радваме да споделите какви са вашите лични предпочитания и изпитани трикчета.

Ако се интересувате от още рецепти и участие в моите работилници може да ми пишете на nadya@ekomama.net

No comments:

Post a Comment