Home

Saturday, February 19, 2011

Orange Chicken*


Тази рецепта ми дойде на ум, докато си мислех за една студена януарска вечер в Париж... Тогава нашата прима Лили имаше концерт в зала "Олимпия", а аз бях там, за да го отразя или оризиля ;) Но не това е темата.
Вечната Лили се беше подкрепила за участието си с пиле е моркови. Апетитно, здравословно и много диетично.
След дълго ровене в интернет за такава рецепта, обаче ударих на камък. Така, че ми хрумна да експериментирам по темата, за да приготвя евтина и лека рецепта за вечеря. Освен това изглежда много стилно, а напоследък е доста модерно да умееш да готвиш ;)
Ето и съставките - 8 пил. бутчета (от долната част на бутчето) и 1/2 кг. моркови за 4 порции. Останалото е въображение и подправки - мащерка, черен пипер, чесън, джинджифил, малко бяло вино и зехтин. Всичко се пече до златисто - около 20 мин. на 180 C. Дано ви хареса ;)

No comments:

Post a Comment